Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

SYRIZAlegalizesOccupations




ΠΩΣ ΤΟ ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
ΕΞΥΦΑΙΝΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ
ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΙΩΝ-ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ
ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΦΙΔΟΦΩΛΙΩΝ
ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ


Του Γεωργίου Ελ. Χατζιδάκη
GiorgosHatzidakis @ facebook
HatzidakisGiorg @ twitter

Για όσους εξ υμών αναθαρρήσατε, μετά και από πρόσφατα δημοσιεύματα και καταμετρήσεις, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ εκπολιτίστηκε και θα βάλει τάξη στις καταλήψεις»... μη φάτε έχουμε γλαρόσουπα! Και εξηγούμαι:

Η κρυφή ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται καθημερινά και πιο φανερή: δημιουργία «πραιτωριανών», κομματική κυριαρχία σε Δικαιοσύνη, Αστυνομία, Στρατό, αφελληνισμός είναι το τρίπτυχο που προωθούν. Σε αυτό το πλαίσιο έχουν εκπονήσει και δρομολογήσει και το σχέδιο νομιμοποίησης των εγκληματιών-καταληψίων που εκθέτουμε.

Ήδη με το Νόμο 4430/2016, Άρθρο 5, παράγραφο 3 οι ΚοινΣΕπ, τα «χαϊδεμένα παιδιά» των αριστεριστών, νομιμοποιούνται να λαμβάνουν δωρεάν χρήση ακινήτων ΟΤΑ (και οι ΟΤΑ προτρέπονται να συναινέσουν σε αυτό). Λάβετε υπόψη ότι σε μια οργιωδώς in sensu, διασταλτική, νομοθέτηση, ακόμη και οι παρανόμως ευρισκόμενοι λαθρομετανάστες δικαιούνται να συστήνουν ΚοινΣΕπ, εγείροντας μετά δικαιώματα και αμειβόμενοι χωρίς να πληρώνουν οιαδήποτε συνδρομή σε Ταμεία κλπ.

Φαίνεται όμως ότι δεν τους αρκεί αυτό το έκτρωμα. Έτσι, μια ακόμη «πασσιονάρια», η βολευτής (ηθελημμένη η παράλειψη του υ...) Βάλια Βαγιωνάκη (πόσο ακόμη κακό θα κάνει η ιδιαίτερη πατρίδα μου στη δύσμοιρη Ελλάδα; Δεν άρκεσε η φανατική στήριξη του εγκληματοπασόκ;) επιδιώκει και την εκχώρηση σε κάθε μορφής σχήματος (αλήθεια τι εννοεί «ιδιωτική πρωτοβουλία») των αχρησιμοποίητων σχολικών κτηρίων!! Σε απλά Ελληνικά, οι εγκληματίες-καταληψίες, παρέα με τους λαθροεισβολείς και τους μπαχαλάκηδες θα εμφανίζονατι ως ΚοινΣΕπ, ως Σύλλογοι, ή και ως ιδιώτες, θα διεκδικούν και θα καταλαμβάνουν, νόμιμα πλέον ακίνητα σε όλη την επικράτεια! Ουαί τοις ηττημένοις Έλληνα φορολογούμενε που σου παίρνουν το σπίτι για ψύλλου πήδημα και εκχωρούν κτηριάρες σε κάθε λαθροεισολέα, σε κάθε παρανομούντα, σε κάθε εγκληματία... Για εσένα μόνη λύση η ξενιτειά...

Σημ.: Το πόσο διασταλτική ερμηνεία επιδέχεται η πρόταση της βολευτού το καταλαβαίνετε με μια απλή ανάγνωση έτσι;;

Την ανάγκη να τροποποιηθούν οι διατάξεις που προβλέπουν την παραχώρηση από τους Δήμους των μη λειτουργούντων σχολικών κτιρίων, έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η παραχώρηση της χρήσης τους, για φιλανθρωπικούς, πολιτιστικούς κι εν γένει κοινωφελείς σκοπούς, σε πολιτιστικά σωματεία, συλλογικούς φορείς ή σε ιδιωτικές πρωτοβουλίες, επισημαίνει σε ερώτηση της η Βουλευτής Χανίων, Βάλια Βαγιωνάκη. Την ερώτηση συνυπογράφουν 15 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ συνυπογράφει και ο έτερος βουλευτής Χανίων, Αντώνης Μπαλωμενάκης.


Στο κείμενο της ερώτησης σημειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια στους αγροτικούς Δήμους του Νομού Χανίων, όπως και πανελλαδικά, «έχουν αυξηθεί τα μη λειτουργούντα σχολικά κτίρια, τα οποία, στην πλειοψηφία τους παραμένουν εγκαταλελειμμένα και υφίστανται την φθορά του χρόνου, ενώ οι τοπικοί Ο.Τ.Α αδυνατούν λόγω του υψηλού κόστους και της έλλειψης κονδυλίων να προβούν σε εργασίες συντήρησης».
«Την ίδια ώρα παρατηρείται έντονο ενδιαφέρον από πολιτιστικούς και εξωραϊστικούς συλλόγους, ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. αλλά και από ιδιώτες, οι οποίοι καταθέτουν αιτήματα στους Ο.Τ.Α. για αλλαγή χρήσης και παραχώρησης (δωρεάν ή με μίσθωση) των ανενεργών σχολικών κτιρίων προκειμένου να στεγάσουν δραστηριότητες ανάδειξης παραδοσιακού πολιτισμού και αναβίωσης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς (διοργάνωση εκθέσεων και σεμιναρίων, πώληση παραδοσιακών προϊόντων, ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας)», τονίζεται χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, η κα Βαγιωνάκη υπογραμμίζει ότι ως όρος για τους επίδοξους μισθωτές θα πρέπει να μπει η υποχρέωση της «ανακαίνισης των κτιρίων και αποκατάστασης της αρχικής τους μορφής, με σεβασμό και χωρίς αλλοίωση των αρχικών χαρακτηριστικών του κτιρίου και του περιβάλλοντος χώρου».
Τέλος, σημειώνεται ότι οι παραπάνω προτάσεις «προσκρούουν στο υφιστάμενο νομικό καθεστώς», ενώ τονίζει την ανάγκη ανάληψης νομοθετικής πρωτοβουλίας «ούτως ώστε να προσδιοριστεί διασταλτικά η έννοια του «κοινωφελούς σκοπού» και να περιλαμβάνει την δυνατότητα παραχώρησης τους προς χρήση σε Συλλόγους, Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις ή και ιδιώτες οι οποίοι προτίθενται να αξιοποιήσουν τα κτίρια για πολιτιστικούς, φιλανθρωπικούς κι εν γένει κοινωφελείς σκοπούς, που θα συνάδουν με τον αρχικό προορισμό τους ως εκπαιδευτήρια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου